Introduktion til naturvidenskab

  • Tirsdag, 3. maj 2022 - 16:00 til 20:00
  • Aarhus Universitet, Auditorium I, bygning 1514, lokale 213, Langelandsgade 140, 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - HF
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 2. maj 2022 - 12:00

Naturvidenskab 

Hvad er Science and Technology for et sted? Hvordan adskiller det sig fra de andre fakulteter? Hvem læser der? Hvem forsker der? Hvad laver de egentlig?

 
Efter denne aften kan du danne dig svar på disse spørgsmål. Du vil høre lidt generelt om Science and Technology, du vil møde en forsker, du vil snakke med studerende, og du får selv fingrene ned i noget af det faglige stof, der er karakteristisk for naturvidenskab. 
 
Program
16.00: Velkomst
 
Hverdagen som kvanteforsker
Jacob Sherson vil forrtælle lidt om livet som forsker; om hvad han arbejder med i dagligdagen, og hvordan hans interaktion med andre forskere, de studerende og verden uden for murene er. Jacob Sherson er eksperimentalfysiker og har et eksperiment i kælderen, hvor de prøver at bygge en kvantecomputer, som vil være mere kraftfuld end alle normale computere i verden tilsammen. I arbejdet møder de mange uløste udfordringer, og i et nyt forsøg på at inddrage almindelige brugere af internettet i løsningen af disse har de udviklet spiluniverset www.scienceathome.org.
 
I skal medbringe computer til foredraget, og I vil et par dage inden arrangementet modtage et link, I skal registrere jer på inden arrangementet.
 
17.00: Pause
 
17.30: Vælg én af fire forskellige workshops.
 
19.45: Tak for i aften. Seminaret afsluttes i de respektive workshops
 
Workshop 1: Molekylær Medicin "Narko eller lægemiddel - forkning i retsmedicin" (Signe): Bygn. 1514 lok. 121 Aud V
 
Workshop 2: Biologi "Miljøfarlige stoffer - effekten af kemiske stoffer på mennesket og naturen " (Jennie): Bygn. 1514 lok. 116 Aud IV

Workshop 3: Matematik "Kan vi endelig forstå uendelig?" (Nikolaj): Bygn. 1514 lok. 115 Aud III

Workshop 4: Fysik "Kan du se potentialet i en kvantecomputer? Det kan atomet!" (Jacob og Lærke): Bygn. 1514 lok. 110 Aud II

 

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: RF
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk