Sommercamp 2020: ATU Model United Nations (ATUMUN)

  • Lørdag, 12. september 2020 - 9:00 til 21:00
  • Viby Gymnasium, Søndervangs Allé 45, 8260 Viby J
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2018, 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 1. april 2020 - 12:00

Sommercamp 2020 med dagsprogrammer i juni og juli og med endnu et dagsprogram i september arrangeres i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet, VIA University College og ATUMUN.

En gruppe elever fra årgang 2018 har meldt sig som tutorer og vil være med til at gøre sommercampens flere dele til en uforglemmelig oplevelse, og de vil være med i både dagsprogrammerne og i sommer-weekend-campen.
 
Der er en deltagerbetaling for forløbet på ATU Midt med 700 kr. pr. deltager det første år og med 500 kroner på andet år.
Første beløb skal være indbetalt på reg.: 5077 konto: 0001255176 senest den 20. juni 2020.
 
Vi ankommer til Viby Gymnasium lørdag morgen, hvor vi drikker morgenkaffe og spiser rundstykker. Vi sørger for, at I møder hinanden, taler med hinanden og opnår tryghed ved hinanden, så I lige om lidt bliver klar til træde ind i de benhårde forhandlinger, når I sammen med ATUMUN gennem diplomatiets spilleregler skal søge at blive enige om at løse konflikten i Syrien.
 
Vi sørger for forplejning hele dagen til jer, vi spiser og hygger sammen om aftenen, og kl. 21.00, kan I tage afsted, så I kan nå jeres transport hele vejen hjem.
 
- Og det hele foregår selvfølgelig på behørig afstand og med sprit!
 
Kh.
 
Nis, Karoline, Morten og Anne
 
#atumidt
 

Fredag

16.00: Online: Udenrigspolitisk Analyse: Hvad stater ”vil”, ”beslutter” og ”gør” v/Jonas Gejl Kaas

Hvorfor valgte Rusland, at intervenere militært i Ukrainekrisen og annektere Krim i 2014? Hvorfor valgte USA, at invadere Irak i 2003? Hvorfor endte Cubakrisen i 1962 ikke med atomkrig? Hvorfor har verdens stater så svært ved, at finde fælles løsninger på verdens klimaproblemer? Disse spørgsmål er alle eksempler på, hvad studiet af udenrigspolitik beskæftiger sig med. Forelæsning har et formål: At klæde dig godt på til, at kunne sætte dig i diplomatens sted og bruge et antal nøje udvalgte teorier og metoder indenfor udenrigspolitisk analyse til, at undersøge og vurdere staters udenrigspolitiske ambitioner, beslutningsprocesser og adfærd i og udenfor internationalt samarbejde med andre stater.

Lørdag
 
09.00-10.00: Ankomst til Viby Gymnasium, morgenkaffe
 
10.00-11.00: Ryste sammen aktivitet
 
Kaffe
 
11.15-17.30: ATU Model United Nations 
Med globale udfordringer, kriser og konflikter, der går på tværs af samtlige landegrænser, er der i dag endnu mere behov for at finde internationale fælles løsninger til gavn for ikke bare de enkelte lande og stater, men til gavn for hele verden og alle verdens borgere. 
De internationale og geopolitiske løsninger på de internationale og geopolitiske udfordringer er essentielle og nødvendige. 
Og dem skal I til ATU Model United Nations dette års sommercamp forsøge at finde og nå til enighed omkring.
I kan se frem til en hel dag, hvor det er jer, der skal sidde i diplomaternes stole og debattere verdens udfordringer og måske – eller måske ikke – forhandle jer frem til internationale og solide løsninger.
 
12.00-14.00: Forskudte frokoster 
 
18.00-18.30: Klargøring til middag
 
18.30-21.00: Portionsanrettet middag og socialt samvær
 
 

 

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Sommercamp

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk