DETTE ER VAND (Teaterforestilling på Teater Katapult)

  • Onsdag, 21. november 2018 - 20:00 til 21:15
  • Teater Katapult, Godsbanen, Skovgårdsgade 3, 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2016, 2017 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 19. november 2018 - 12:00

DETTE ER VAND

Verdens værste dag!
En altødelæggende tsunami som konsekvens af vores ligegyldighed over for planetens tilstand … eller det daglige lavvande på kontoen med medmenneskelighed og empati. Hvad er værst? Er der sammenhæng? Teater Katapults egenproduktion, DETTE ER VAND, er en slags dyster-tonet komedie om menneskers hensynsløshed over for hinanden … og om hvordan verdens undergang nærmer sig i horisonten, mens vi undlader at handle på det, fordi vi har travlt med vores egne små problemer og får sværere og sværere ved at forstå hinanden. 
 
Humor, nykomponeret musik, videodesign … og levende animationer, der opsigtsvækkende spiller sammen med skuespillerne Martin Geertz, Julie Zangenberg, Anna Ur Konoy og Matias Hedegaard Andersen på scenen, tegner et skarpt billede af, hvordan menneskelighed og nærvær er noget nær forsvundet i vores travle verden. Og af hvordan vi er klodsede, pinlige og stædige i vores forsøg på at række ud over den kløft, der efterhånden er begyndt at dele os. Verden synes simpelthen at være løbet tør for empati. 
 
Hul på virkeligheden
I DETTE ER VAND er forretningsmanden P (Martin Geertz) muligvis det eneste venlige menneske, der er tilbage. Han arbejder i et firma, der sælger kildevand på flaske – fra budgetudgaven til gourmetklassen. Mød ham på den absolut værste dag i hans liv, hvor der går hul på hans virkelighed, da han voldtages af sin kvindelige chef (Julie Zangenberg). Nye regler. Miljøer skifter. Verden drøner imod ham. Ændrer skala. 
 
Dramatikeren Anna Bro er inspireret af David Forster Wallace’s essay ‘Dette er vand. Tanker om at leve som humanist’ – om hvordan man lever som et godt menneske fra dag til dag. Med ombord i DETTE ER VAND er også instruktør Moqi Simon Trolin, der ligeledes stod ved iscenesætter-roret på Anna Bros ’Varmestuen, som gav hende Reumert-prisen Årets Dramatiker i 2014. 
 
Empati-krisen kradser
P's værste dag tager fart, da noget begynder at nage ham ved jobbet med at sælge flaskevand. Noget omkring etikken i det … og da han prøver at påpege det, bliver resultatet, at hans kvindelige chef overskrider alle hans grænser på det groveste! 
 
Med overgrebet rulles en række ydmygende begivenheder i gang og bliver til en dag, hvor hele menneskehedens samlede hensynsløshed synes at ramme P. 
 
I baggrunden truer … ja, hvad er det, der tårner sig op? Det er som om, der er en flodbølge under opsejling for enden af flaskevandsælgerens katastrofedag. Men måske er det ikke kun altødelæggende tsunamier, der truer, på grund af lemfældig omgang med planetens vandreserver? 
 
Mere vand 
Julie Zangenbergs medvirken i DETTE ER VAND er hendes tilbagevenden til teaterscenen efter år med film og tv. 
 
Manuskriptet er bl.a. udviklet i Teater Katapults internationale Writers Lab-samarbejde med engelske Live Theatre i Newcastle. 
 
Læs mere i pressemeddelelsen her.
 

Af og med
Egenproduktion af Teater Katapult // Dramatiker Anna Bro // Instruktør Moqi Simon Trolin // Medvirkende Julie Zangenberg, Martin Geertz, Anna Ur Konoy og Matias Hedegaard Andersen // Scenograf Signe Krogh // Animationer Adrian Dexter // Komponist Jim Harbourne // Lyddesign Marcus Aurelius Hjelmborg
  • Antal deltagere: 15
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk