Seminar B: At være studerende på en professionsbachelor

  • Torsdag, 1. oktober 2020 - 16:00 til 20:00
  • VIA University College, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, Campus C. - lokale: BE2.01
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - HF
  • Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag, 17. marts 2020 - 20:00

DU er i centrum, og sammen udvikler vi DIG

Hvilke ressourcer har du? Hvad er dine styrker og udviklingsmuligheder? Hvordan er den gode gruppedynamik? Og hvordan skabes der plads til alle? Hvordan er "den gode studerende", og hvad er gode studievaner?

Sammen skal vi på dette seminar blandt andet udforske ovenstående spørgsmål og flere andre.

Program
16.00: Velkommen
16.10: Personprofiler v/Lone Birkmose Bjerg
17.30: Sandwich og gruppesamtaler
18.00: Den gode studerende v/Elsebeth Quvang
19.45: Opsamling
20.00: Tak for i aften

Workshop: Kig ind i dit eget univers og se på verden med 'nypudsede briller'
Du er videbegærlig og fuld af potentiale, men mon du ved, hvordan du kan udfolde og udvikle dit potentiale ved egen hjælp og i samspil med andre?
Når du kender dine egne styrker og udviklingsmuligheder, så har du et stærkt udgangspunkt for at skabe personlig udvikling for dig selv og i forhold til andre.

På dette seminar vil du få viden og redskaber, som vil inspirere og udfordre dig på områder, som du allerede dagen efter kan bruge i din hverdag på din uddannelse. Vi sætter gang i et spændende udviklingsforløb, og vi hjælper dig med at kaste lys over dine egne evner og muligheder for fremtiden. 

Du får viden og værktøjer med herfra, som hjælper dig med at navigere i den verden, du befinder dig i lige nu, men også den verden som venter dig efter din ungdomsuddannelse.

Det bliver en workshop, hvor du selv skal bidrage aktivt, og på den måde får både du og de andre på holdet nemlig mest ud af seminaret.

Medbring: Computer, blyant og papir 


En professionsbacheloruddannelse er i modsætning til de akademiske og analytiske uddannelser oftest rettet mod et bestemt erhverv.

Uddannelserne kobler mellem praksisnær teori på uddannelsesinstitutionen og teorinær praksis, når de studerende er i praktik. En professionsbacheloruddannelse er således sammensat af både teoretisk og praktisk undervisning.

Det betyder, at de studerende veksler mellem uddannelse, der foregår på en uddannelsesinstitution og praktik inden for en profession fx en virksomhed, en skole, et sygehus, en kommune eller en klinik. Der findes professionsbacheloruddannelser inden for mange erhvervsområder, både offentlige og private.

Det er netop kombinationen af et højt fagligt og teoretisk niveau og nærheden til praksis, der kendetegner professionshøjskolernes uddannelser og forskning, der både er målrettet det offenlige og det private arbejdsmarked.

Formål
Seminar B: At være studerende på en professionsbacheloruddannelse har blandt andet til formål at give jer viden og værktøjer til at udvikle jeres potentiale og jeres viden om, hvad det vil sige at være en god studerende både for dig selv og i samspil med din klasse, dine lærere og andre omkring dig.

 

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk